মোরগের সুপ(Chicken Soup)
কচি মোরগ | ১টি | দারচিনি,২সে.মি | ১টুকরা |
আদা, বাটা | ১/২ চা. চা. | লবঙ্গ | ১টি |
পেঁয়াজ, বাটা | ১চা চা | লবণ, স্বাদ অনুযায়ী | |
হলুদ, বাটা | ১/৪ চা. চা. | ঘি বা তেল | ১টে.চা |
এলাচ | ৪টি | পেঁয়াজ, কুচি |
২। মাংস কষানো হলে ছয় কাপ পানি দিয়ে একঘন্টা চুলায় রাখ। পানি ৪ কাপ আন্দাজ হলে সুপ চুলা থেকে নামাও। পেঁয়াজ বাদামি করে ভেজে সুপ বাগাড় দাও।
৩। মাংস সহ বা মাংস বাদে সুপ পরিবেশন কর। চুলা থেকে নামাবার ২০ মিনিট আগে সুপে ফুলকপি, টমেটো, মটরশুটি, গাজর ইত্যাদি সবজি দিয়ে সিদ্ধ করা যায়। এ সুপ রোগীকেও পরিবেশন করা যায়।
Chicken-soup
2cm Cinnamon zeylanica 1 Pcs,Ginger
mash 1 / tea.spoon, clove
Onion 1 teaspoon, tea rebate salt, according to
taste
Yellow, mash 1/4 tea. Tea. Ghee or oil 1 Tay. Tea
Cardamom 4
onion, grain1. Mix all ingredients together 1 cup of water to cover them culaya. Water sukale kasao meat 5 minutes.
2. If inflict six cups of water to keep meat ekaghanta culaya. Approximately 4 cups of water to move from the stove to the soup. Brown the onion soup bheje bagara it.
3. With the exception of meat or meat soup served now. From the stove namabara 0 minutes ago supe cauliflower, tomato, beans, carrot, etc. can be realized with vegetables. The soup can be served to the patient.
0 comments:
Post a Comment